Creatief aan de slag met deze cursussen

Door de vele dagen thuis ben ik verschillende cursussen op gaan pakken. Zo vond ik de tijd om een leuke kookcursus te gaan doen waardoor ik nu iedere avond de lekkerste gerechten weet te maken. Ik ben daarom gaan kijken wat ik nog meer zou kunnen gaan doen, maar dit keer meer iets om creatief bezig te zijn en helemaal te ontspannen. Zo kwam ik op het idee om een schilder cursus te gaan volgen. In deze blog lees je welke twee cursussen mijn favoriet zijn.

Basiscursus schilderen

Deze eerste cursus is een cursus om te leren schilderen met olieverf via Soofos. Schilderen met olieverf is een hele vergevende techniek. Olieverf schildert namelijk zeer fijn en het droogt sneller dan vroeger. Bovendien ruik je olieverf nauwelijks.

Deze schilderen cursus viel mij meteen op omdat je lekker zelf aan de slag gaat maar wel alle spullen die je nodig  hebt krijgt thuisgestuurd. Daardoor weet je zeker dat je alles hebt om direct te beginnen. Ik heb namelijk best vaak dat je dan enthousiast ergens mee wilt gaan starten, maar dan zoveel moet doen om de juiste materialen te hebben, dat het eigenlijk te lang duurt en je afhaakt.

Bij Soofos krijg je drie praktijklessen waarin je oefen met praktische en technische tips om het schilderen met olieverf onder de knie te krijgen. Elke les bestaat uit drie delen met daarin theorie en een opdracht. Je krijgt bij deze opdracht een demonstratie video en een reader met extra informatie. Na het kijken van de video en het lezen van de reader ga je zelf beginnen. In het materialenpakket wat je erbij kunt bestellen zit een startpakket met olieverf

Basiscursus tekenen

Mijn tweede favoriet is een tekencursus en ook deze is te bestellen via Soofos. Bij schilderen zou je je misschien nog kunnen afvragen of het wel een succes gaat worden, maar tekenen kan iedereen die motorisch in staat is om een figuur te maken. Je leert in deze cursus vaardigheden die je helpen om goed te begrijpen wat je nou eigenlijk tekent. Dus hoe je bepaalde figuren namaakt en hoe je kleuren en lichtval kunt gebruiken in je tekening.

Ook deze cursus bestaat uit een aantal lessen voor de beginnende tekenaars. Je krijgt een aantal opdrachten en leesmateriaal. Je kunt dan zelf bepalen of je bijvoorbeeld eerst alles gaat lezen en daarna de video´s bekijkt en opdrachten gaat maken, of dit stapsgewijs doet. Het is helemaal aan jou om dit te bepalen. De tekenmaterialen die je nodig hebt voor deze cursus zijn eigenlijk minder van belang. Je kunt namelijk met alles tekenen wat jij tot je beschikking hebt. Zo had ik zelf nog zat potloden en stiften liggen. Verder heb je alleen wat papier nodig en je kunt beginnen!

About

No Comments

Leave a Comment