De allerlaatste trends voor jouw zomer

De zomer is weer volop begonnen, maar het is nooit te laat om nog iets leuks toe te voegen aan je garderobe. Wat dacht je van mooie nieuwe spijkerbroeken, of damesblouses? Maar, wat zijn nou eigenlijk de nieuwste trends? En is het het waard om die te volgen?

Onze modetijd is een tijd van androgyne, opvallende stijlen die veelal terugroepen naar vervlogen tijden, met name de jaren tachtig en negentig.

Zo ook voor het eerste item op onze lijst (wel iets anders dan damesblouses) Jasjes met grote schoudervullingen! Je ziet ze de laatste tijd overal in de vrouwenmode: iets te grote colberts die de vrouw zouden opslokken als het ze niet zo geweldig zou staan. Vaak ook nog met iets te grote schoudervullingen.

Dit brengt ons ook bij ons volgende ‘item’ (weer geen damesblouses) Dit is niet echt een bepaald kledingstuk, maar meer een stijl. Zoals ik al eerder zei, leven we in een wereld die alsmaar genderneutraler en androgyner wordt, en zo ook de mode. Ik ben hier persoonlijk erg fan van. De stijl wordt gekenmerkt door kleding te dragen die traditioneel met mannen en vrouwen wordt geassocieerd, op zo’n manier dat het niet uitmaakt welk gender de drager nu eigenlijk is. Allebei, meestal. Het doet denken aan de tomboys van de jaren negentig, maar het draagt een mooiere boodschap uit. Mode is voor iedereen. Echt voor iedereen.

Dingen echt uit de jaren tachtig en negentig zijn natuurlijk de dikke, gouden kettingen en pastelgekleurde zonnebrillen. Ook deze zijn weer helemaal in deze tijd. Ook kunnen de zonnebrillen andere vormen hebben dan alleen rond, al is rond wel het meest voorkomend. De choker is natuurlijk ook nooit uit geweest, en de fluorescerende choker ook niet. Oh, over fluorescerend gesproken…

De laatste trends waar we het nu over willen hebben is de (geen damesblouses, sorry dames) fluorescerende coltrui. Die truien die eruit zien alsof ze net in een vat radioactief afval gedoopt zijn. Die truien, ja. Goed te combineren met een spijkerjasje of leren jasje, ze vallen erg op en blijven toch stijlvol. Een must-have voor elke eigentijdse, modebewuste kleder!

About

No Comments

Leave a Comment