Een klein beetje privacy

tuinschermen kopen

Vind u uw buren heel aardig maar zoekt u toch naar wat afscherming van ze? Dan is een tuinscherm of schutting een goede oplossing voor u! Het kiezen voor een tuinscherm kan een lang traject worden. Het moet een veel dingen voldoen: het moet er mooi uitzien, het moet van kwaliteit zijn, zo hoog als je zelf wilt, welk materiaal je wilt. Zo zijn er veel dingen waar je over na moet denken. Hieronder zijn een aantal tips te vinden die u handig kunt gebruiken bij tuinschermen kopen.

Voorbereiding

Voordat u begint met het uitzoeken van een schutting is het altijd van belang om even te kijken of hier een vergunning voor nodig is. Wanneer dit het geval is moet u wel de juiste soort vergunning aanvragen voor de schutting die u wilt plaatsen. Ook moet u altijd even overleggen met de buren waartussen de schutting komt te staan. Wat hun wensen zijn en hier rekening mee houden. Wanneer hun ook profijt van de schutting hebben kunnen jullie misschien wel de kosten van de schutting delen. Bekijk daarnaast het stuk grond waar de schutting komt te staan, is deze vlak zonder stenen en wortels van planten. Wanneer dit het geval is kunt u pas een goede waterpas fundering aanleggen.

Materiaal

De meest populaire schutting is een hout/beton schutting. Hierbij zit er onderaan de schutting beton en daar bovenop hout. De reden dat deze zo populair is komt doordat die jaren meegaat en ook vaak redelijk geprijsd is. Er wordt vaak gekozen voor materialen die niet aangetast worden door weersinvloeden, zodat de schutting het langst meegaat. De betonplaten en palen die gebruikt worden voor deze schutting zijn gemaakt van gewapend beton. Dit betekend dat er verzinkt staal in is verwerkt. Deze is tegen roestvorming, de beste keuze dus. Bij het uitkiezen van een soort hout moet u kijken of deze geïmpregneerd is. Dit betekend dat het hout is bewerkt zodat het waterafstotend, schimmelwerend en brandvertragend is. Omdat het beton onderaan het hout zit, komt het hout niet in aanmerking met de grond waardoor deze ook minder snel kan gaan rotten. Vaak is de keuze voor een hout/beton schutting daarom de beste.

Laten plaatsen of zelf plaatsen

Het kan dat u zelf vrij handig bent met timmeren en dingen zelf maken, maar het kan ook dat u twee linkerhanden hebt. Hiervoor is altijd de oplossing om de schutting te laten plaatsen. Dan weet u zeker dat het goed wordt gedaan en dat de schutting door de meeste weersomstandigheden wel blijft staan. U kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen wanneer u hiermee handig bent. Het kost u dan wel een dagje of twee werk.

About

No Comments

Leave a Comment