Het mysterie van een mensenleven

Ons leven op aarde is niet altijd makkelijk. We bevinden ons op een blauwgroene bol die door het eindeloze zwart sjeest, met een snelheid die we ons maar moeilijk voor kunnen stellen. Er is geen handleiding, een stappenplan of een to-do list van dingen die we in onze tijd in het rijk van de levenden kunnen afwerken. Pakweg tachtig jaar hebben we de tijd om zelf uit te zoeken wat het leven de moeite waard maakt (hoewel die tachtig jaar helaas alles behalve een zekerheid zijn). Gelukkig ben je hier niet helemaal alleen. Er zijn talloze mensen net zo als jij, die zich in dezelfde positie bevinden. Bovendien kunnen de gelukkigen onder ons gedurende een redelijk grote periode van hun leven rekenen op de bezielende begeleiding van hun ouders. Mensen die onvoorwaardelijk van je houden, welke keuzes je ook in het leven maakt. Tegelijk is er de wetenschap dat je ze ooit in je leven gaat verliezen. Persoonlijk houdt die wetenschap me 's nachts wel eens wakker. Zoals ik al zei: ons leven op aarde is niet altijd makkelijk.

Zoeken naar antwoorden in de godsdienst

Veel mensen op aarde denken dat er wel een soort handleiding voor het leven is. Dit zijn mensen die in een religie of godsdienst geloven. Voor hen zijn er spelregels en doelen die nagestreefd kunnen worden. Als ze het spel goed genoeg spelen, dan wacht er aan het eind van het leven een beloning in het hiernamaals. Persoonlijk geloof ik nergens in. Het lijkt me echter wel best fijn om gelovig te zijn. Vooral op de momenten dat ik pieker over de gevorderde leeftijd van mijn ouders bijvoorbeeld (ze zijn de 70 gepasseerd), zou het mij enorm troosten als ik wist dat we in het hiernamaals elkaar weer zouden ontmoeten. Het zou mijn leven een stuk makkelijker maken. Ik vind het echter onmogelijk om in iets te geloven waarin ik niet geloof, als u begrijpt wat ik bedoel. Een religie is daarom voor mij geen optie.

Een gesprek met een paragnost

Er zijn ook andere manieren om het aardse te ontstijgen en het spirituele te verkennen. Zo zijn er paragnosten die je iets kunnen vertellen over je lot of die contact kunnen leggen met een overleden dierbare. Dit kan voor mentale rust zorgen in de chaos van het leven. Je zou bijvoorbeeld een paragnostenchat kunnen proberen. Hierbij gebruikt een paragnost verschillende technieken (zoals tarotkaarten, contact leggen met spirituele entiteiten) om antwoorden te vinden in jouw leven. Dit zorgt ervoor dat je met een meer zorgenvrij hoofd je reis naar het onbekende kunt hervatten!

 

About

No Comments

Leave a Comment