Meerdaags festivals: wat neem ik mee?

kenzo

Ga jij net als ik naar een meerdaags festival deze zomer? Dan sta je vast voor dezelfde vragen als ik sta: wat moet ik in hemelsnaam allemaal meenemen? Ik ben nog nooit eerder naar een meerdaags festival geweest en kamperen is niet iets geweest wat ik met mijn ouders regelmatig deed. Bovendien dachten mijn ouders dan aan de paklijst, niet ik. Nu ben ik toch echt op mezelf aangewezen. Lees hier meer over mijn festival-musthaves en als jij denkt dat ik iets cruciaal ben vergeten, laat het dan even weten in de comments!

Mijn festival essentials

    1. Het spreekt denk ik voor zich dat je voor de campingspullen als eerste zorgt. Een dak boven je hoofd is wel het aller belangrijkste, dus zoek een goede tent uit. Vervolgens is het ook wel zo fijn om iets hebben om op te slapen, dus een matje of een luchtbed is de volgende stap. Afhankelijk van hoeveel je verwacht te slapen en lichamelijke klachten, maak je je keuze tussen een luchtbed of een matje. Vergeet geen dekens en kussen mee te nemen! Het kan savonds enorm afkoelen in tentjes en je ligt op de koude grond. Een verkoudheid kan je er niet bij hebben op een meerdaags festival. Aan de campingspullen heb ik bovendien een klapstoeltje en partytent toegevoegd: een beetje kampeerluxe mag wel!
    2. De volgende levensbehoefte is natuurlijk eten. Neem verstandige boodschappen mee naar de camping. Afhankelijk van of er wel of niet een campingwinkel is, zul je veel waterflessen mee moeten nemen. Blijven hydrateren! Ook ontbijtspullen kun je het beste van te voren al inslaan. Bedenk wel dat een pakje boter het kampeerleven niet gaat overleven. Alle etenswaren die je meeneemt moeten buiten de koelkast kunnen staan. Denk aan bananen, tomaten, avocado’s, rijstwafels, crackers, chips, nootjes, ontbijtrepen, etc. Vergeet bovendien niet om bordjes, plastic bestek en bekertjes mee te nemen. Anders wordt het wel een hele rommel!
    3. Het aller laatste en tevens het aller leukste om over na te denken is de festival kleding. Bedenk van de voren goed wat je aan zou willen doen. Je kunt het je met alle campingspullen en boodschappen niet veroorloven om ook nog eens een hele garderobe mee te nemen. Wees dus selectief. Houdt er bovendien rekening mee dat het ’s avonds kan afkoelen, dus truien meenemen is geen slecht plan. Ik heb uiteraard mijn lievelingstrui van Kenzo meegenomen, zodat ik ook nog eens in stijl over het campingterrein kon lopen ’s avonds!
About

No Comments

Leave a Comment