Lang weekendje weg? Altijd leuk!

orthopedische schoenen

Berlijn

Vorig weekend waren we weer eens een lang weekendje weg. Dit is een soort traditie geworden tussen mij en mijn vriendinnen. Eens in de zoveel maanden (maar in ieder geval twee keer per jaar) zoeken we een leuke stad in Europa voor een tripje. We gaan meestal op vrijdagochtend heen en op zondagavond heen. Zo kunnen we onze tijd optimaal besteden. Deze keer gingen we naar Berlijn. We zijn daar enige tijd geleden ook geweest met school, maar konden ons er beide nog weinig van herinneren. Alleen dat de speurtocht niet geweldig was, en het alleen maar regende. Tijd voor een nieuw tripje dus! Deze keer was het weer gelukkig heerlijk. We hebben een aantal highlights bekeken, die ik graag met je deel:

Highlights

  • Checkpoint Charlie: Hoewel het checkpoint zelf maar heel klein is, is dit een echt historisch hoogtepuntje. Er is een museum vlak naast wat het bezoeken meer dan waard is, er lopen acteurs in uniform rond en de hele sfeer voelt bijzonder. In het museum kan je lezen over allerlei methodes die men gebruikte om over (of onder) de muur heen te gaan. De meest bijzondere verhalen komen langs. Echt een bezoekje!
  • De muur zelf: deze is onderhand helemaal beschilderd door kunstenaars vanuit de hele wereld met schilderijen die meestal thema’s hebben als vrede, hoop en geluk. Dit in schrille afspiegeling tegen waarvoor de muur in eerste instantie bedoeld was. Er staan hier veel straatverkopers met souvernirtjes, en het is qua toerisme ook behoorlijk druk. Het kan dus schelen vroeg in de ochtend te gaan.
  • De Brandenburger Tor: een cultureel hoogtepuntje vlakbij het station. Prachtig om te zien en hoe verder je langs de parken naar het zuiden loopt, hoe beter zicht je hier op krijgt. Echt heel tof en adembenemend. Wijk dan meteen even uit naar de parkjes aan de zijkant van deze hoofdweg. Het vondelpark verbleekt bij deze twee.

Winkelen!

Wij hadden gelukkig ook nog heel wat tijd over om te winkelen. In het centrum liggen meerdere winkelgebieden, maar vlakbij Alexanderplatz hebben wij ons echt uitgeleefd. Hier was een enorm overdekt winkelcentrum met allerlei soorten winkeltjes. Echt een heel geslaagd weekend dus. Maar toen ik thuis kwam was ik moe! Mijn rug deed zeer en mijn voeten ook. Zo een heel weekend door Berlijn heen-en-weren (in totaal 40 kilometer gelopen) gaat niet in de koude kleren zitten. Voor de volgende trip heb ik daarom maar orthopedische schoenen aangeschaft. Weet ik zeker dat ik daarna geen klachten zal hebben!

About

No Comments

Leave a Comment