Mijn nieuwe favoriete sport

Bij het leger gaan

Toen ik op de middelbare school zat had ik plannen om later bij het leger te gaan. Ik las altijd veel boeken over commando’s en de speciale eenheden en een dergelijke carrière vol avontuur leek me ook wel wat. Desondanks kreeg ik altijd te horen dat dit veel te gevaarlijk was en logischerwijs waren mijn ouders niet al te enthousiast over een dergelijke carrière. Na mijn middelbare school besloot ik voor een sport opleiding en liet ik die jongensdroom achter me. Het fysieke risico dat een militaire carrière met zich meebracht was het voor mij toch ook niet waard.

Desondanks was ik nog altijd erg gefascineerd door het leger. Om deze reden ging ik op zoek naar sport waarmee ik alsnog een soortgelijke ervaring kon hebben. Ik dacht eerst dat paintball een goede optie was maar realiseerde me al snel dat dit niet realistisch genoeg was voor me. Toen vond ik airsoft. Hoewel veel spelers het niet leuk vinden om airsoft met paintball te vergelijken, is het het dichtst dat kan worden vergeleken.

 

Airsoft is vergelijkbaar met paintball, doordat teams van mensen zich groeperen in georganiseerde teams op een speciaal en verzekerd veld en kleine projectielen op elkaar schieten voor plezier en sport.

Waar airsoft verschilt van paintball, is dat airsoft veel meer is gericht op militaire simulatie. Waar paintballmarkers er niet altijd uitzien als “echte” geweren, zijn airsoft RIF’s (Realistic Imitation Firearms) 99% van de tijd, gemodelleerd naar echte vuurwapens en zijn bijna niet van echt te onderscheiden.

Airsoft

De spelers zullen ook grotendeels toegewijd zijn aan het aankleden van meer realistische militaire uitrusting, waaronder vesten en soms helmen, om er “realistischer” uit te zien.

Net als videogames of paintball zijn er verschillende “games” van airsoft die je kunt spelen. Zoals het vastleggen van de vlag, de deathmatch van het team, de laatste man die staat enz. We zullen hier niet op ingaan, maar het is belangrijk om te begrijpen dat er een enorm scala aan verschillende manieren is waarop de sport wordt gespeeld om het interessant te houden.
Het eerste wat u moet weten over airsoft is dat veiligheid de eerste prioriteit is. Als het niet veilig is, is het niet airsoft. Alle spelers moeten een MINIMUM krachtige oogbescherming dragen (beoordelingen variëren afhankelijk van het land) en de meeste bevelen een volledig gezichtsmasker aan.

 

Ten tweede hebben alle airsoft-wapens een beperkte kracht (tenminste in het VK). Airsoft-pistolen die volledig automatisch kunnen werken (meerdere schoten op 1 trigger pull) zijn op de meeste sites beperkt tot 1,14 joule energie. Wapens die één schot per trigger-pull afvuren, zijn beperkt tot 1,68 joule. Wapens die tussen de schoten door moeten worden ‘vastgespannen’, zoals sluipschuttersgeweren met boutwerking, zijn beperkt tot 2,3joule.

Om dat in perspectief te plaatsen, schieten de meeste paintball-markers met een energie tussen 14-16 Joule.

Alle wapens worden vóór de spellen ‘getest’ en te krachtige wapens mogen niet worden gebruikt.

About

No Comments

Leave a Comment