So you wanna be a influencer

Influencen is helemaal hot en happening op het moment. Logisch dus ook dat een hoop jongeren hier graag een graantje van mee willen pikken. Maar wat heb je nodig om door te breken als internet beroemdheid? Eigenlijk maar een ding, en dat is een goed plan. Want het lijkt soms zo makkelijk, je maakt wat youtube video’s en voor je het weet verdien je er zakken met geld mee. Echter zijn er een hoop mensen met precies dezelfde droom, volop concurrentie dus. Ook heb je ontzettend veel verschillende soorten influencers, dus je moet zelf nog uitzoeken in welke categorie jij valt. Gelukkig helpt deze blog jou alvast een beetje op weg in het influencer landschap.

Mode, sport of toch games?

Met de opkomst van social media en videogames zijn er compleet nieuwe markten ontstaan. Je kan tegenwoordig stinkend rijk worden met fitnessvlogs waarin je de kijker meeneemt op jou reis naar een strak en gespierd lichaam. Voor vrijwel elke hobby zijn er wel een aantal instagram influencers. Een aantal populaire categorieën waar tegenwoordig extra veel interesse voor is zijn bijvoorbeeld gaming, fitness, mode, voeding en lifestyle. Belangrijk is dus om een catagorie uit te kiezen die het meest overeen komt met jou huidige interesses.

Wat heb je zéker nodig?

Het is lastig om precies te zeggen wat je in huis moet halen wanneer je een influencer probeert te worden, maar een smartphone met goede camera is vrijwel onmisbaar. Aangezien je een hoop tijd zal doorbrengen met social media marketing is het een goed idee om bij de aanschaf van een nieuwe telefoon extra goed te letten op de camera. Zo hoef je niet per direct de stap te maken naar een “echte” camera. Voor gamers ligt de lat wat hoger, daar is een stevige game PC haast een vereiste. Aangezien je veel bezig zal zijn met video editing en livestreamen terwijl je ook de nieuwste en zwaarste games draait. Ook is hierbij een goede microfoon verreist, aangezien je hiermee het beste in contact met je publiek kan komen. Ook geeft het je een persoonlijkheid, in plaats van enkel de speler van een spel te zijn. Voor fashion influencers zal de grootste uitdaging voor liggen in het vinden van outfits. Hier komt namelijk een hoop geld en zoekwerk bij kijken! Welke kant je dus ook op wil, hou er dus vooral rekening mee dat er een flink prijskaartje hangt aan het influencer zijn!

About

No Comments

Leave a Comment