Een stedentrip Napels is altijd een goed idee

Heb je zin om er even helemaal tussenuit te gaan, gewoon voor een paar dagen? Dan is een stedentrip Napels echt een goed idee. Je bent al met minder dan 2,5 uur vliegen aangekomen op luchthaven Capodichino en kunt vandaar direct door naar je hotel of appartement. Als je het slim regelt, dan staat er een transfer voor je klaar. Je kunt dan, ook na de korte vliegreis, ontspannen naar je hotel. Ondertussen zie je natuurlijk het schitterende Italiaanse landschap en geniet je van het mooie weer. Een stedentrip Napels is echt een goed idee!

Wat ga je doen tijdens je stedentrip Napels?

Natuurlijk ga je ontzettend lekker eten en drinken tijdens je stedentrip Napels. We zijn immers in Italië. Dat lekkere eten en drinken kun je daar op iedere straathoek vinden. Ook je hotel is, naar alle waarschijnlijkheid, voorzien van een goed restaurant. Heb je een hotel met alleen logies en ontbijt geboekt, dan heb je de vrijheid om alle eettentjes en restaurants in de stad te bezoeken. Kies op de kaart buiten waar je zin in hebt en laat je verwennen met de meest bijzondere gerechten. Want, ookal kies je "gewoon" een pizza, je bent in Italië, alles smaakt daar net wat lekkerder!

Bezoek Pompeï en volg een rondleiding

Iedereen heeft wel eens van Pompeï gehoord. De stad die zo noodlottig getroffen werd door de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in het jaar 79. Het is natuurlijk een macaber verhaal, maar juist door die vulkaanuitbarsting is Pompeï goed bewaard gebleven. Je kunt hier een rondleiding volgen en meer te weten komen over het leven van de mensen toen. Er is een museum dat je kunt bezoeken, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf door de voormalige stad te dwalen. Let wel goed op wat je doet en wat je aanraakt, deze stad is cultureel erfgoed.

Ga ondergronds in Napels

De catacomben van San Gennaro (de beschermheilige van Napels) zijn zeker een bezoek waard. Ze zijn minder smal en beter toegankelijk dan, bijvoorbeeld, de catacomben van Rome of Parijs. Zelfs met een rolstoel kun je hier prima terecht. Deze catacomben zijn ruim en voorzien van schitterende details. Volg vooral een rondleiding onder leiding van een gids. Hij of zij kan veel vertellen over wat de versieringen allemaal betekenen. Ook kom je dan meer te weten over de geschiedenis van deze catacomben. Na dit ondergrondse uitstapje voelt de zon nog fijner. En wordt het natuurlijk tijd voor een echt Italiaans schepijsje.

About

No Comments

Leave a Comment