Je kamer opvrolijken met gezellige lichten

Ik mag van geluk spreken dat het nu zomer is. Dat betekent dat het vooral heerlijk warm en zonnig weer is. Tevens hoef je bijna nooit het licht aan te doen, want dat is haast niet nodig doordat het zo lekker lang licht blijft. Maar het is altijd leuk om alvast wat ideeën te bedenken voor als de donkere dagen weer aanbreken. Zo denk ik er tenminste over. Heb jij misschien twijfels over wat voor verlichting je in de kamer wilt of ben je toevallig bezig met een grote renovatie van het huis? Dat je net verhuisd bent bijvoorbeeld? Lampen en überhaupt alle verlichtingen en meubelen zijn in zoveel soorten en smaken verkrijgbaar, dat het logisch zou zijn als je draad even kwijt bent. Daarom wil ik jou mijn voorkeur geven wat betreft licht. Hanglamp is het type lamp dat bij mij de eerste plek krijgt!

Waarom ik voor de hanglamp kies

Allereerst wil ik zeggen dat ik hanglampen altijd een onwijs gezellig effect vind hebben. Ze hangen mogelijk net op de juiste hoogte en worden bovendien vaak alleen geplaatst op de plek waar het licht zou moeten branden. Boven een tafel bijvoorbeeld. Het creëert op die manier niet te fel licht en vormt een soort sfeer die ik niet zo goed kan uitleggen. Ik vind het trouwens ook heel leuk dat je bij hanglampen heel veel verschillende kappen of decors kan kiezen voor om de lamp. Een kroonluchter vind ik altijd heel mooi om naar te kijken. Deze hangt ook. Helaas is zo’n kroonluchter niet geschikt voor mijn kleine flat, want het is meestal een behoorlijk groot ding.

Hanglampen in vergelijking met andere lampen voor in de woning

Er zijn ook lampen waar ik minder favoriet van ben in het algemeen. Die lampen die je ergens op een tafel neerzet. Er is altijd wel een of andere complicatie, lijkt het voor mij wel. Als je een plaatsbare lamp koopt die je kan aanzetten zonder stekker, gaan de batterijen meestal nogal snel leeg. Maar die stekkersnoer vind ik zo storend. Het staat minder sjofel en kan mij nog wel eens in de weg zitten. De stekkersnoer is dan net te kort om de lamp elders te plaatsen.

Nieuwe trends

Wat ik ook wel eens voorbij zie komen, bijvoorbeeld in woontijdschriften, zijn lampen zonder überhaupt enige decoratie of omvang. Het zijn gewoon de lampen. Vaak hangen er meerdere lampen naast elkaar als geheel. Ik vind dit ook wel een grappige trend. Daarbij zou ik dit idee niet zo snel toepassen bij een staande lamp of muurlamp.

About

No Comments

Leave a Comment