De perfecte waterkoker voor elk studentenhuis

Waterkoker

Laatst was mijn neefje op bezoek. Hij is twintig jaar oud en studeert in Utrecht. Ik vind het altijd leuk als hij weer op bezoek komt, omdat hij me altijd terug brengt naar mijn eigen studentenhuis. Mijn neefje is namelijk nogal veel luxe gewend van thuis, dus in een studentenhuis wonen vindt hij soms best lastig. Eens in de zoveel tijd belt hij me op of spreken we af en dan vraagt hij om allemaal tips voor op jezelf wonen. Toen hij dus pas op bezoek was, kwam ons gesprek op een gegeven moment op het onderwerp ‘de waterkoker’. Ik heb zo gelachen en vond het zo’n leuk gesprek, dat ik er een blog over wilde schrijven, bij deze! Veel leesplezier!

Het belang van een waterkoker in een studentenhuis

Voor mensen die deze blog lezen maar zelf niet in een typisch studentenhuis gewoond hebben snappen misschien niet de link tussen studeren en een waterkoker. Daarom zal ik eerst even uitleggen wat voor essentieel keukengerei de waterkoker is voor studenten! Je kunt er namelijk veel meer mee dan het lijkt. Mijn neefje kwam met de vraag hoe hij heel snel een maaltijd kon klaarmaken. Hij sport veel na school en heeft daarom maar kort de tijd om te eten voordat trainingen beginnen. Mijn antwoord: kook al het water wat je nodig hebt eerst in een waterkoker. Zo heb je binnen een paar minuten een pan kokend water op het vuur staan, in plaats van een kwartier te moeten wachten. Daarnaast is het studentenleven duur, en je kunt je maar een paar essentiële dingen veroorloven. Een koffiezetapparaat is voor veel studenten een must. Maar, met een waterkoker kun je heet water koken waar je vervolgens door een soort speciale trechter met bovenin een koffiefilter koffie mee kan maken! Dat scheelt je al veel geld. Ook neemt een waterkoker weinig ruimte in vergeleken met een koffiezet apparaat.

De lekkerste snacks snel maken

De rest van de lifehacks die ik mijn neefje leerde betreffen het gebruik van een waterkoker, waardoor je niet eens een pan of vuur nodig hebt! Als eerste een broodje knakworst. Geen vuur op je kamer? Gooi een blik knakworsten in de waterkoker, vul hem tot de rand met water en zet maar aan! Binnen een paar minuten heb je lekkere warme knakworsten! Hetzelfde kan met soep! Ook at ik in mijn studentenleven veel instant-noodles en cup-a-soup. Allebei zo gemaakt met een zo’n koker. Zo hoef je tijdens het studeren niet eens je bureau te verlaten om wat eten klaar te maken! Ook oploskoffie of chocolademelk kun je zo klaarmaken zonder daar een apart apparaat voor nodig te hebben.

Toen ik studeerde gebruikte ik de koker elke dag, en daarom vond ik hem onmisbaar in mijn studentenhuis! Eentje in de gezamenlijke keuken en eentje op je bureau maakt je leven helemaal makkelijk! Neem het aan van een doorgewinterde alumnus, zonder een koker leven het een stuk zwaarder!

About

No Comments

Leave a Comment