Zo wordt een gezonde lifestyle iets makkelijker

Een gezonde lifestyle is heel hip tegenwoordig. Veel sporten, gezond eten en je ‘mind’ gezond houden is de standaard. Dit kost, als je het mij vraagt, veel tijd en moeite. Oja, en zo’n gezonde lifestyle is ook nog eens niet goedkoop. Gelukkig zijn er verschillende trucjes waardoor je iets makkelijker een gezonde lifestyle kunt hanteren. Door mijn trucjes kan je naar de buitenwereld de schijn ophouden, maar valt die gezonde lifestyle eigenlijk wel mee. Je zal er gewoon nog bij de groep horen, maar het kost minder tijd, moeite en geld. Lees snel mijn trucjes hieronder!

Veel te duur eten

Allereerst zijn bepaalde voedingsproducten helemaal hip in de huidige maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan saladebowls, açaibowls en avocadotoast. De ingrediënten die je ervoor nodig hebt om deze gerechten te maken zijn super duur. Voor een açaibowls heb je bijvoorbeeld 3 soorten vers fruit nodig, voor een salade allerlei dure noten en avocado’s zijn ook niet goedkoop. Gelukkig heb je hier zeker een oplossing voor. Je kan namelijk deze gerechten makkelijk faken met goedkopere producten. En als je ze dan mooi in een ‘bowl’ legt met een beetje decoratie er overheen, lijkt het net een van die fitgirl-gerechten.

Veel te veel sporten

Ook sporten is tegenwoordig een trend geworden. Veel mensen vinden het niet meer belangrijk om in een team te sporten, voor de gezelligheid. Nee, ze vinden het veel belangrijker dat ze er fit uit komen te zien. Oja, en een Instagramverhaal met een foto dat ze aan het sporten zijn kan dan natuurlijk niet ontbreken. Een manier om onder de sporttrend uit te komen, is gewoon door te zeggen dat je overal heen fietst. Naar werk, als je de kinderen ophaalt, als je uitgaat etc. En als je eigenlijk ook niet altijd zin hebt om te fietsen, kan je een e-bike middenmotor aanschaffen. Deze maakt het fietsen veel gemakkelijker en dat is heerlijk als je (eigenlijk iets te zware) kind weer eens op het zitje wil in plaats van zelf fietsen.

Veel te overdreven

Tot slot moet je je niet veel aantrekken van wat mensen op social media zetten. Omdat de fitte en gezonde lifestyle een trend is, overdrijven mensen dit ook. Ze schrijven lange berichten over hoe hun lifestyle ze veranderd en verbeterd heeft, maar dit is meestal niet realistisch. Natuurlijk voel je je goed als je meer sport en gezonder leeft, maar het zal je niet gelijk 180 graden veranderen. Een beetje je lifestyle faken om erbij te horen kan dus prima, want dit doet iedereen. Maar probeer niet te veel hierin te overdrijven. Daar maak je weer anderen mee onzeker en dat wil je natuurlijk niet!

About

No Comments

Leave a Comment